Home / Biznis / Za mostarsku zračnu luku pola miliona maraka
Za mostarsku zračnu luku pola miliona maraka

Za mostarsku zračnu luku pola miliona maraka

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Ajdin Teletović i ministar prometa i veza Stjepan Krasić razgovarali su u utorak s direktorom Zračne luke Mostar Marinom Raspudićem i rukovoditeljem Službe tehnike i održavanja Ibricom Berberovićem o aktualnom stanju i planovima za budućnost Zračne luke Mostar.

Učesnici sastanka složili su se kako snažnijeg razvoja privrede, osobito turizma, nema bez jačanja i razvoja Aerodroma Mostar.

Na tom tragu, predstavnici Vlade izrazili su spremnost za nastavkom konkretne finansijske podrške s ciljem otvaranja novih zračnih linija.

Za tu namjenu, Vlada će i ove godine osigurati 500.000,00 KM, kako bi se Mostar i Hercegovačko – neretvanski kanton, u što skorije vrijeme, zračnim putem povezali s destinacijama  u Evropi i svijetu.

Raspudić i Berberović zahvalili su Vladi na pruženoj podršci, kao i na spremnosti da i dalje podržava razvoj Aerodroma Mostar, ističući kako je u 2017. godini ostvaren rekordan prihvat putnika što potvrđuje veliki interes turista i privrednika za ovaj prostor.

Dodali su i to kako su u toku završni razgovori s nekoliko zračnih kompanija, te kako će se već tokom ove godine iz Mostara letjeti u nekoliko evropskih gradova.

Podsjetili su i na to kako su tokom 2017. godine napravljeni značajni radovi na proširenju Terminalne zgrade Luke, što će osigurati još bolje uslove rada i kvalitetniji prijem putnika.

”Svjesni smo značaja Aerodroma Mostar i njegove uloge u razvoju privrede, osobito turizma u našem kantonu. Stoga nismo dvojili da i ove godine izdvojimo 500.000,00 KM kako bismo uskoro ostvarili naše zacrtane ciljeve i Mostar povezali sa što više gradova. Također, spremni smo i u narednim godinama, a to smo potvrdili tokom današnjeg razgovora, još snažnije učestvovati u razvoju Aerodroma Mostar”, zaključio je premijer Herceg.

Izvor: Akta.ba

About Asmir Alić

Comments are closed.

Scroll To Top