Home / Biznis / Investicije / Za mjesec dana video-nadzor kompletnog stadiona Grbavica
Za mjesec dana video-nadzor kompletnog stadiona Grbavica

Za mjesec dana video-nadzor kompletnog stadiona Grbavica

Stadion grbavica za mjesec dana trebalo bio da dobije video-nadzor na svim tribinama, čime će se približiti kategoriji 3 UEFA Pravilnika o kategorizaciji stadiona.

Iz Fudbalskog kluba Željezničar saopćeno je da će u roku od 30 dana biti postavljeno dodatnih 40 kamera visoke rezolucije na svim ulazima sjeverne, istočne i južne tribine te prostoru u galeriji i tribinama stadiona.

Ranije je izvršena instalacija video-nadzora na tribini i ulazima u Zapad A1, VIP, VIP galeriji, okolnom prostoru i svim službenim prostorijama, a instaliranjem novih kamera bit će pokriven svaki ugao Stadiona Grbavica koji će omogućiti veću sigurnost za sve posjetioce te olakšati rad službenika MUP-a KS i zaštitarske agencije iz kontrolne prostorije.

Sistem video nadzora će biti posebno izražen u ulazu i Sektoru B6 za gostujuće navijače, navodi se.

“Realizacijom ovog projekta spriječit će se neovlašteni ulazak osoba na utakmice našeg kluba, povećati prihod od ulaznica kao i sama sigurnost na stadionu te će se Stadion Grbavica približiti kategoriji 3 UEFA Pravilnika o kategorizaciji stadiona”, navodi se u saopćenju.

 

Izvor: Akta.ba

About Asmir Alić

Comments are closed.

Scroll To Top