Home / Lifestyle / Mladi / UČENICI SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE BJELAVE ZARADILI 20.000 KM ZA EKSKURZIJU
UČENICI SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE BJELAVE ZARADILI 20.000 KM ZA EKSKURZIJU

UČENICI SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE BJELAVE ZARADILI 20.000 KM ZA EKSKURZIJU

Učenici Srednje medicinske škole Bjelave koji su u februaru pokrenuli akciju Ekskurzija 2017, čija je svrha bila prikupljanje novca za odlazak na ekskurziju učenika koji to sebi ne mogu priuštiti, uspjeli su u svojim namjerama. Predstavili su srednjoškolce u pozitivnom svjetlu, dokazavši kako su radom spremni pomoći.

Novac su skupili i u septembru idu na ekskurziju i posjetiće Beč, Prag i Budimpeštu, piše Oslobođenje. Predstavnik učenika Medicinske škole Dženan Hodžić istakao je kako će 146 učenika otići na ekskurziju.

– Dobro smo se namučili, radili i na kraju zaradili novac za ekskurziju. Ponosni smo što smo obezbijedili novac za naših 40 učenika. Riječ je o 20.000 KM koje smo prikupili i tim novcem će biti uplaćena ekskurzija. Također smo planirali da od tog novca učenicima obezbijedimo i džeparac, pa ćemo vidjeti koliko je to moguće. – , kaže on.

Pošumljavanje

– Sve akcije u koje su bili uključeni učenici su završene, jedino nam je još ostalo da 6. maja radimo na pošumljavanju u općini Centar, kazao je Hodžić.

Napomenuo je da su do sada radili u Aleji ambasadora, te kako su organizovali razne turnire i koncerte.

(Hayat/Foto: Oslobođenje)

About Asmir Alić

Comments are closed.

Scroll To Top