Home / Vijesti / BiH / Smajil Halilović iz Sapne završio elektrotehnički fakultet sa 55 desetki
Smajil Halilović iz Sapne završio elektrotehnički fakultet sa 55 desetki

Smajil Halilović iz Sapne završio elektrotehnički fakultet sa 55 desetki

 

– Kada sam diplomirao sa prosječnom ocjenom 10, ispunio me je osjećaj sreće i uspjeha. Pored toga,  osjećao sam i olakšanje, jer više nisam morao razmišljati o tome koji je sljedeći ispit. Meni je, ipak,  najvažnije da sam sebi dokazao da mogu ostvariti takav rezultat. To me tjera da nastavim dalje vrijedno raditi i da sebi postavim još veće i značajnije ciljeve za budućnost, kazao nam je to u razgovoru Smajil Halilović, jedan od osam zlatnih studenata Univerziteta u Tuzli, govoreći u svom uspjehu tokom studija.

Tokom četiri godine studiranja on je, naime, imao ukupno 54 predmetai završni rad pa je u njegov indeks upisano ukupno 55 desetki!

Podrška roditelja

– Kada sam upisao prve desetke u indeks, shvatio sam da je to moguće i da ću se potruditi da do kraja ne  upisujem niže ocjene – rekao nam je je Smajil, koji nije mogao izdvojiti najteži predmet.  Do sada je ovaj 23-godišnjak, rodom iz Sapne, posredstvom profesora već imao dvije ponude za posao, koje, zbog drugih planova, nije mogao prihvatiti.

– Planiram nastaviti studij na drugom ciklusu u inozemstvu, preciznije rečeno u zemljama njemačkog  govornog područja. Već duže vrijeme učim njemački jezik i trenutno pokušavam dobiti stipendiju za nastavak studiranja, pojasnio nam je dobitnik Zlatne plakete, za kojeg ovo priznanje predstavlja svijetlu tačku u biografiji i karijeri, kao i podstrek za nastavak rada.

– Roditelji su mi sve vrijeme pružali svaku moguću podršku i preponosni su na mene. Drago im je što sam uspio u svom naumu. Hvala im na svemu, istaknuo je mladi Halilović. (Avaz)

About Fahrudin Sinanović

Comments are closed.

Scroll To Top