Home / Zanimljivosti / Prijedor: Ibrahim u svom restoranu organizovao večeru zahvalnosti za komšije
Prijedor: Ibrahim u svom restoranu organizovao večeru zahvalnosti za komšije

Prijedor: Ibrahim u svom restoranu organizovao večeru zahvalnosti za komšije

Bolje se ograditi dobrim komšijom, nego dobrom ogradom – to zna i vlasnik jednog prijedorskog restorana, Ibrahim Dizdarević, koji je komšiluk pozvao na večeru zahvalnosti.

Da mi nije njih, pitanje da li bi bilo ovoliko posla, kaže zahvalni ugostitelj. Živio je u nekoliko zemalja, ali na ovakve komšije nije naišao.

– Komšiluk imam stvarno dobar, to je predivno, nešto što svako može da poželi. U Prijedoru je problem parking mjesto, ovdje preko sezone bude puno, gužva, nema mjesta. Ljudi, komšije, otvaraju svoje garaže, dvorišta, nikad nema problema sa žaljenjem na automobile, stvarno nam izlaze ususret. Htio sam u znak zahvalnosti da organizujem večeru – kaže Ibrahim za ATV.

Oni priznaju da su se malo iznenadili pozivom, ali i rado odazvali. Poštujemo jedni druge i tu smo da pomognemo ako možemo, kažu Ibrahimove komšije.

– Nekada nam automobili staju ispred kuće, nekada imate mirise hrane, nekada imate ono što vam smeta, ali smo toliko svi privrženi i posvećeni tome da on zaradi nešto, da ovo osoblje ima plaću – kaže Azra Pašalić, a s njom se slažu i ostale komšije.

– Svaku dobru inicijativu, namjeru i svaku dobru dušu čovjeka, koju i ja i moje komšije osjete, rado ćemo da podržimo i da pomognemo da svi zajedno uspijemo – rekao je Dražen Vrhovac.

Na večeri zahvalnosti nije bilo zarade jer je gostima striktno podvučeno da dođu bez novčanika. Zato je Ibrahim zaradio nešto mnogo vrijednije od novca – komšijsko obećanje da će uvijek biti pri ruci, šta god mu zatreba.

Faktor.ba

About Asmir Alić

Comments are closed.

Scroll To Top