Home / Biznis / Poslovna zona Ciljuge: Planirano otvaranje 1000 novih radnih mjesta
Poslovna zona Ciljuge: Planirano otvaranje 1000 novih radnih mjesta

Poslovna zona Ciljuge: Planirano otvaranje 1000 novih radnih mjesta

Jučer je poduzetnicima sa područja općine Živinice prezentiran projekat poslovne zone Ciljuge “1000 novih radnih mjesta”. Općinski načelnik Hasan Muratović velikom broju poduzetnika predstavio je mogućnosti zakupa zemlje i objekata u bivšoj vojnoj bazi Komanči, a prisutni su imali priliku da iskažu svoju zainteresovanost te iznesu svoje prijedloge i sugestije za dalje aktivnosti oko realizacije ovog projekta.

“Područje koje ćemo dati u zakup raspolaže sa oko 650 dunuma zemljišta, sa potrebnom putnom komunikacijom, električnom energijom, dok ćemo pristupiti dovođenju vode i gradnji kanalizacije, kao bi imali svu potrebnu infrastrukturu. Ovdje se nalazi 44 montažna objekta, armirano betonskaskoloništa-hangari, koji mogu poslužiti za potrebe biznisa, te niz drugih pogodnosti za poduzetništvo. Posebna pogodnost je blizina magistralnog puta, željeznice i Aerodorma Dubrave”, rekao je Muratović.

Najavio je da bi ovo moglo biti i svojevrstan inkubator sporta. Navodi da bi se formiranjem sportskog letilišta stekle mogućnosti za razvoj zrakoplovnog sporta, edukaciju mladih ljudi, osnivanje klubova modelarstva, jedriličarstva, padobranstva, zmajarstva i drugih srodnih sportskih klubova.

eKapija.ba

боты для контр страйка читкод.ру

разработка корпоративных сайтов

About amra

Leave a Reply

Scroll To Top