Home / Vijesti / Pogledajte kako izgledaju završni radovi na mostu Avenija – Sutina
Pogledajte kako izgledaju završni radovi na mostu Avenija – Sutina

Pogledajte kako izgledaju završni radovi na mostu Avenija – Sutina

Svečano otvorenje novoizgrađenog mosta preko rijeke Neretve na vrhu Ulice kralja Tomislava (Avenija) i stavljanje u funkciju prometnice od vrha ove ulice do ulice Maršala Tita (Sjeverni logor) bit će upriličeno u četvrtak, 8. veljače 2018., s početkom u 13 sati, najavljeno je službeno iz Grada Mostar.

Tako bi priča, koja traje cijelih deset godina, napokon trebala dobiti sretan kraj. Naime, most se počeo graditi još 2008. godine, a iako je najavljeno da bi trebao biti svečano otvoren u kolovozu 2009. godine, problemi sa zemljištem i financijama radove su prolongirali. Na tender Gradske uprave Mostara za projekt ‘Avenija – most Sutina – ulica Maršala Tita – Faza 1’ su aplicirali HP Investing d.o.o. Mostar i Hering d.d. Široki Brijeg. Ispunivši jedini kriterij ‘najniže cijene’ za dodjeljivanje ugovora, HP Investing je dobio posao.

Duljina mosta iznosi oko 120 metara, s četiri prometna traka, nogostupom za pješake kao i osiguranim priključkom na buduću autocestu.

Inače, most Avenija – Sutina prvi je projekt kojim se nakon obnove u ratu 11 porušenih mostova u Mostaru gradio novi most. Projekt izgradnje mosta od završetka Avenije do Sjevernog logora bio je vrijedan oko šest milijuna maraka.

Izvor: Akta.ba

About Asmir Alić

Comments are closed.

Scroll To Top