Home / Vijesti / Pogledajte budući izgled proširenog Trga Slobode u Tuzli
Pogledajte budući izgled proširenog Trga Slobode u Tuzli

Pogledajte budući izgled proširenog Trga Slobode u Tuzli

S početkom iduće ljetne sezone građani Tuzle, ali i svi turisti koji odluče posjetiti ovaj grad moći će uživati u širem i ambijentalno uređenijem Trgu Slobode. Portal Tuzlanski.ba prvi donosi projektno rješenje u 3D verziji budućeg izgleda centralnog gradskog trga u Tuzli.

 

Na parceli na kojoj se nalazila nekadašnja zgrada Općine Tuzla, nakon njenog rušenja, planirana je izgradnja objekta, međutim geološki nalaz je pokazao da zbog ožiljaka od slijeganja terena ideju neće biti moguće realizirati za najmanje deset godina. Zbog takvog nalaza, gradska vlast odlučila je realizirati novi projekt, a riječ je o proširenju Trga Slobode.

Prvi nivo trga se nalazi na dijelu kod džamije i čaršijske česme, drugi je gdje su fontana i zgrada Baroka, a sada ćemo se opet popeti uz stepenice na treći nivo, tamo gdje je trenutno klizalište. Tu ćete imati jedan dio trga koji asocira na otvorenu scenu s amfiteatrom. Amfiteatar će biti kao klupe za sjedenje, a otvorena scena je predviđena za događaje manjeg obima”, otkrio je za portal Tuzlanski.ba gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. Idejno rješenje i glavni projekt su već završeni, a uskoro će biti raspisan tender za izvođenje radova.

Mi ne želimo da ovo gradilište ugrozi turističku sezonu. Želimo da sve bude završeno što prije. Nakon završetka radova Tuzla će ubjedljivo imati najveći i najljepši gradski trg u Bosni i Hercegovini”, poručio je Imamović.

Proširenje centralnog gradskog trga samo je jedna od tema o kojoj je Imamović govorio u video intervjuu za portal Tuzlanski.ba, a koji će svi posjetitelji moći pogledati u nedjelju, 4. februara ove godine.

Izvor: Akta.ba

About Asmir Alić

Comments are closed.

Scroll To Top