Home / Vijesti / BiH / OD KINE I SAUDIJSKE ARABIJE DO ENGLESKE: Šta znači kada zvijezda dođe u državu: Pročitajte kako svjetski mediji pišu o posjeti Angeline Joli Bosni i Hercegovini
OD KINE I SAUDIJSKE ARABIJE DO ENGLESKE: Šta znači kada zvijezda dođe u državu: Pročitajte kako svjetski mediji pišu o posjeti Angeline Joli Bosni i Hercegovini

OD KINE I SAUDIJSKE ARABIJE DO ENGLESKE: Šta znači kada zvijezda dođe u državu: Pročitajte kako svjetski mediji pišu o posjeti Angeline Joli Bosni i Hercegovini

Poznata američka glumica Angelina Jolie sa prvim čovjekom britanske diplomatije Williamom Hagueomjučer je boravila u posjeti Bosni i Hercegovini. Brojni svjetski mediji od Kine do Engleske najviše su pažnje posvetili posjeti poznate glumice Sarajevu i Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Engleski “The Telegraph” piše da je Jolie zaplakala tokom posjete Srebrenici gdje je izvršen genocid nad bosanskim muslimanima.

“Jolie je zaplakala tokom posjete Srebrenici kada je stajala ispred žrtava genocida u Srebrenici”, piše ovaj list.

Američki “USA Today” navodi kako su tokom posjete Srebrenici Jolie i Hague položili cvijeće u znak sjećanja na žrtve najvećeg genocida u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

“Angelina Jolie i William Hague su položili cvijeće u Memorijalnom centru Potočari gdje je ukopan veliki broj od 8.000 ubijenih bosanskih muslimana”, piše poznati američki medij.

„The Belfast Telegraph“, također, piše da je zvijezda Hollywooda zajedno sa Haguom boravila u Bosni kako bi se sastala sa žrtvama seksualnog nasilja tokom rata.

“Jolie se u Bosni sastala sa žrtvama seksualnog nasilja tokom rata, te je izrazila veliku zabrinutost što je napredak u Bosni zaustavljen”, piše u tekstu ovog lista.

Televizija “Sky News” navodi da je Jolie tokom svoje posjete BiH poručila kako toj zemlji trebaju novi lideri.

“Jolie je tokom svoje posjete Bosni poručila da ta zemlja sada treba lidere koji su spremni da rade u ime naroda, a građani BiH su sposobni da prebrode sve probleme i izazove”, navodi ova ugledna medijska kuća.

I list “Al Arabiya” je pisao o posjeti Jolie BiH napominjući da je poznata glumica bila u Srebrenici.

“Jolie se tokom posjete Srebrenici sastala sa majkama žrtava genocida u Srebrenici s kojima je razgovarala o genocidu u tom gradu”, piše ovaj list.

Turski list “Sabah” navodi kako je Jolie tokom posjete BiH posjetila Sarajevo i Srebrenicu.

“U Sarajevu je učestvovala na konferenciji o borbi protiv seksualnog nasilja u ratu, dok je u Srebrenici posjetila Memorijalni centar Potočari gdje je odala počast stradalim žrtvama genocida u tom gradu”, piše turski list.

Njemački dnevnik “Sueddeutsche” navodi da je poznata glumica posjetila Srebrenicu, mjesto gdje se desio genocid nad bosanskim muslimanima.

“Jolie je posjetila Srebrenicu gdje se sastala i sa Majkama Srebrenice s kojima je govorila o onome što se dešavalo u tom gradu tokom rata. Majke Srebrenice su joj ispričale svoje lične tragedije koje su im se dogodile tokom rata”, piše “Sueddeutsche”.

Kineski “China Daily” piše kako je Jolie posjetila BiH, gdje je posebnu počast odala žrtvama genocida u Srebrenici, koji se desio u julu 1995. Godine, prenosi Anadolu Agency.

(Anadolija/aa)

racer mobile gameпродвижение сайта контекстная  реклама

About amra

Leave a Reply

Scroll To Top