Home / Lifestyle / Kuća i ured / Izgradio kuću za samo 180 eura: Htio sam dokazati da kuća ne mora biti skupa!
Izgradio kuću za samo 180 eura: Htio sam dokazati da kuća ne mora biti skupa!

Izgradio kuću za samo 180 eura: Htio sam dokazati da kuća ne mora biti skupa!

Njegova kuća izgleda kao nešto što biste inače vidjeli u Međuzemlju, ali ono što je još zanimljivije jest priča iza nje. Naime, izgradnja ove kuće farmera Michaela Bucka koštala je samo 150 funti (oko 180 eura), a u izgradnji je koristio samo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, plina ili vode, mjesečni su troškovi niski.kuca-jeftina

Buck je kuću iznajmio, a trenutni stanar najam plaća svježim mlijekom i pavlakom.

Kuća je izgrađena za samo osam mjeseci, a Buck je prilikom izgradnje koristio mješavinu ilovače, šljunka i slame. Ukratko, kuću od tridesetak kvadrata izgradio je sam, a čak ni za prozore nije trošio novac već je izrezao vjetrobranska stakla starih kamiona.

Mnogi misle kako je u kući hladno, ali spomenuta mješavina odlično izoluje, a valja spomenuti i kako je strop dodatno izolovao ovčjom vunom kako bi dodatno zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, kuća se osvjetljava svijećama i fenjerima, WC je odvojen od kuće, a kada se nalazi vani i po potrebi se unosi u kuću.

kuca-2 jeftina

“Htio sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, a to je nešto u čemu malo ko uživa”, rekao je Buck koji je kuću planirao izgraditi ne potrošivši niti pjeni, ali ipak se preračunao i na posljetku morao kupiti još slame i dodatni alat.

kuca3-jeftina

(Index.hr)

 

скачать программу для накрутки лайков вконтакте накрутка сердечек вконтакте

индексирование гугл

About Fahrudin Sinanović

Leave a Reply

Scroll To Top