Home / Vijesti / Implementacija projekta ˝Vrijeme je za naša prava˝ Održana treća radionica za žene sa invaliditetom
Implementacija projekta ˝Vrijeme je za naša prava˝ Održana treća radionica za žene sa invaliditetom

Implementacija projekta ˝Vrijeme je za naša prava˝ Održana treća radionica za žene sa invaliditetom

Informativni centar za osobe sa invaliditetom “Lotos” organizovao je treću radionicu za žene sa invaliditetom pod nazivom: “Kreiranje poslovne ideje”, 13.07.2017. godine u prostorijama I.C. “Lotos”.

Tuzlarije

Voditeljice radionice su bile Adela Gobeljić i Ajla Gobeljić koje su demonstrirale mnoštvo kreativnih ručnih radova, te su i same učesnice mogle da praktično isprobaju stvaranje zanimljivih djela. Radionica “Kreiranje poslovne ideje” imala je za cilj upoznati učesnice, žene sa invaliditetom, sa mogućnostima i kreativnim načinima da izraze svoje talente i da svoje hobije i vještine pretvore u inicijative i ideje za uspješan vlastiti biznis u budućnosti.

Tuzlarije

Radionica je realizovana u okviru projekta za žene sa invaliditetom pod nazivom “Vrijeme je za naša prava” kojeg implementira I.C. “Lotos” a finansiran je dijelom od strane vlade SAD-a.

Tuzlarije

Projekat će doprinijeti tome da BH društvo postane više inkluzivno, te da se osiguraju određene vrste neophodne podrške kroz koje će se omogućiti ženama sa invaliditetom kao najmarginalizovanijoj grupi da ravnopravno sa drugim građanima i građankama koriste svoja prava unutar svojih zajednica. Takođe, cilj projekta je pružiti priliku ženama sa invaliditetom da usvoje znanja i vještine neophodne za samostalan život i steknu više samopouzdanja.

Adisa Kišić,
projektna koordinatorica

(tuzlarije.net)

About Asmir Alić

Comments are closed.

Scroll To Top