Home / Vijesti / BiH / EBRD i SIDA žensko poduzetništvo zapadnog Balkana pomažu sa 25 miliona eura
EBRD i SIDA žensko poduzetništvo zapadnog Balkana pomažu sa 25 miliona eura

EBRD i SIDA žensko poduzetništvo zapadnog Balkana pomažu sa 25 miliona eura

Evropska banka za obnovu i razvoj, SIDA i Luksemburg dogovorili su novi program “Žene u biznisu” za zapadni Balkan za podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) na čijem čelu se nalaze žene.

Program koji podrazumijeva finansiranje, tehničku podršku za finansijske institucije uključene u njega i poslovne savjete za žene preduzetnike, biće pokrenut u predstojećim mjesecima i pokrivaće Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Kosovo, Crnu Goru i Srbiju u periodu od četiri godine.

EBRD će prvobitno doprinijeti sa 20 mil EUR za kreiranje kreditnih linija za MSP pod vođstvom žena, u cilju promovisanja održivog kreditiranja takvih preduzeća.

SIDA je obezbijedila oko 33 miliona švedskih kruna (3,6 mil EUR) za izgradnju kapaciteta za pomoć finansijskim institucijama koje učestvuju u programu, da bi razvile finansijske proizvode koji ispunjavaju potrebe žena preduzetnika i da bi se tim ženama pružile potrebne informacije i savjeti o razvoju njihovog poslovanja.

Luksemburg će programu doprinijeti sa 1,5 mil EUR.

Program “Žene u biznisu” nadovezuje se na brojne projekte EBRD za finansiranje MSP, pružanje savjeta malim firmama i promovisanje uključivanja žena u ekonomiju.

eKapija.ba

анализ сайта это

About amra

Leave a Reply

Scroll To Top