Home / Vijesti / Intervju / Džumhur: Iza mene je sezona iz snova, neću se zaustaviti ovdje
Džumhur: Iza mene je sezona iz snova, neću se zaustaviti ovdje

Džumhur: Iza mene je sezona iz snova, neću se zaustaviti ovdje

Damir Džumhur odigrao je sezonu iz snova. U posljednjih nekoliko mjeseci je igrao fenomenalno, osvojio je dva ATP turnira u Rusiji i izborio je plasman među 30 najboljih tenisera svijeta.

Iza mene je sezona iz snova, pogotovo sami kraj. Sada sam pun sampouzdanja i mogu reći da je ovo najbolja sezona u mojoj karijeri – izjavio je najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nakon što mu je danas uručena nagrada ”Simposara” za najboljeg sportistu u BiH.

Džumhur naglašava da svaki sportista priželjkuje ovakav kraj sezone, te da su mnogi vjerovali u njega, više nego što je on vjerovao sam u sebe.

– Mislim da su mnogi vjerovali da ja to mogu, ali najveći problem je bio što ja nisam vjerovao sam u sebe sve do jednog trenutka kada sam vidio da je to stvarno moguće. Nadam se da će sljedeća sezona biti još bolja, a ja ne želim da se zaustavim ovdje – rekao je Džumhur.

Smatra da je za njegov veliki napredak u karijeri zaslužna ”psiha”, te da je njegovo igračko sazrijevanje donijelo veliki napredak i naslove.

Nakon odličnih rezultata i osvajanja ATP turnira u Moskvi i ST. Petersburgu Džumhur je otkazao završni turnir u Parizu zbog povrede.

– Cijelu sezonu sam prošao bez povreda što je rijetkost za ATP igrača koji igra 30 turnira godišnje i koji je stalno u pokretu. Nisam ništa htio da rizikujem pa sam otkazao nastup u Parizu. Sada ću se odmoriti, pa slijede pripreme za narednu sezonu – zaključio je teniser.

Džumhur bi trebao sezonu završiti u konkurenciji najboljih 30 tenisera svijeta.

(Bportal.ba/Fena)

About Asmir Alić

Comments are closed.

Scroll To Top