Home / Biznis / Duga-Tehna pozitivan primjer privrede u BiH za koju interes imaju i Nijemci
Duga-Tehna pozitivan primjer privrede u BiH za koju interes imaju i Nijemci

Duga-Tehna pozitivan primjer privrede u BiH za koju interes imaju i Nijemci

Izvršni direktor AHK- Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH Martin Gaber posjetio je tvrtku Duga – tehna iz Čitluka.

Predstavništvo njemačkog gospodarstva u BiH službeni je predstavnik njemačke privrede u zemlji i prva kontakt adresa za njemačke tvrtke koje su zainteresirane za BiH tržište.

Duga – Tehna kao tvrtka koja ima veliki gospodarski potencijal posebno je interesantna Gaberu posebno iz razloga jer ova tvrtka iz Čitluka zahvaljujući kvalitetnim proizvodima iste izvozi u 60 zemalja diljem svijeta.

Gaber je istaknuo kako je stvaranje nove vrijednosti jedini pravi put do stvaranja uspješne tvrtke, a Duga – Tehna u svoje dvije moderne tvornice svaki dan proizvodi preko 400 visoko kvalitetnih proizvoda, i kao takva je jako pozitivan primjer gospodarstva u BiH.

“U gospodarskoj situaciji i raznim administrativnim zaprekama koje su svojstvene BiH, svakako je poticajno da je tvrtka poput Duga – Tehne opstala, da ima potencijala za razvoj te da svakodnevno raste, posebno u sredini u kojoj je industrija skoro nestala”, istaknuo je Gaber, te dodao kako će Predstavništvo njemačkog gospodarstva u BiH svakako otvoriti vrata suradnje Duga – Tehni, kao što je već otvorilo i pomoglo mnogim tvrtkama u BiH.

U teškoj situaciji za gospodarstvo kakva je trenutno u BiH ova tvrtka se uspješno bori sa konkurencijom i svakodnevno u svom odjelu za istraživanje i razvoj radi na razvijanju novih ideja i kreiranju novih proizvoda.

“Kvalitetne inovacije osnovni su preduvjet daljnjeg razvoja proizvodnje i uspješnosti proizvoda na tržištu. Kako bi bili kontinuirano kvalitetni a opet pratili trendove ovih dana smo u našem laboratoriju angažirali Uwe Thiesa, vrhunskog stručnjaka iz Njemačke, kako bi svojim iskustvom pomogao našim tehnolozima u razvoju novih visokokvalitetnih proizvoda”, istaknuo je Davorin Dodig, direktor ove tvrtke.

Boravak Uwe Thiesa stručnjaka iz SES-a (Zaklada Njemačke industrije za međunarodnu suradnju) je još jedan povod posjete Martina Gabera čitlučkoj tvrtci , budući da je Thies međunarodni ekspert sa dugogodišnjim iskustvom u industriji boja i lakova.

Thies u laboratoriju Duga-Tehne ovih dana prenosi svoje znanje o formuliranju i proizvodnji boja i lakova, što će Duga – Tehni otvoriti još širi put na međunarodno tržište.

 

Izvor: Akta.ba

About Asmir Alić

Comments are closed.

Scroll To Top