Home / Vijesti / BiH / Dobrinja dobija prvo sportsko igralište sa umjetnom travom
Dobrinja dobija prvo sportsko igralište sa umjetnom travom

Dobrinja dobija prvo sportsko igralište sa umjetnom travom

Općina Novi Grad Sarajevo realizira projekat rekonstrukcije i uređenja sportskog igrališta u ulici Mustafe Kamerića u naselju Dobrinja, gdje se privode kraju radovi na postavljanju umjetne trave vrhunske kvalitete.

Bit će to prvo sportsko igralište sa umjetnom podlogom u ovom dijelu općine Novi Grad, koje će građanima biti na raspolaganju od iduće sedmice.

Na sportskom terenu koji će se moći koristiti za fudbal, urađena je sanacija postojeće ograde i zaštitne mreže, a u narednom periodu bit će završeno postavljanje umjetne trave i golova. Završetkom ovog igrališta naselje Dobrinja bit će upotpunjeno novim sportskim sadržajima.

Igralište će biti dato na upravljanje Javnom preduzeću „Lokom“, a građanima će biti omogućeni i slobodni termini korištenja terena.

“Programom uređenja sportske infrastrukture, Općina Novi Grad Sarajevo ove godine planira izgradnju tri sportska igrališta i šest dječijih igrališta, a sve u cilju unapređenja života naših građana. Za ove namjene u općinskom budžetu je planirano 700. 000 maraka“, kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Također, dodao je da su pri kraju radovi na izgradnji sportskog igrališta u ulici Porodice Šehića u Mjesnoj zajednici „Naselje heroja Sokolje“, čija je realizacija započeta krajem prošle godine, a za tu namjenu Općina je izdvojila 93.500 KM.

eKapija.bafilipino escorts in dubaiпродвижение сайтов москва тут

About amra

Leave a Reply

Scroll To Top