Home / Zanimljivosti / Cargo-partner obavio transport najveće džezve na svijetu do Dubaija
Cargo-partner obavio transport najveće džezve na svijetu do Dubaija

Cargo-partner obavio transport najveće džezve na svijetu do Dubaija

Promocija Vispakove Guinnessove Zlatne džezve se nastavlja širom svijeta. Ovaj put je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Global Village  Festivalu u Dubaiju, povodom nacionalnog  praznika Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje se u prosjeku konzumiralo preko 1500 šoljica kafe dnevno.

Za transport džinovske džezve, koji je zahtijevao posebnu pažnju, zaslužan je cargo-partner Sarajevo.

“Organizovati ovaku vrstu transporta veliki je izazov, imajući u vidu specifičnu vrijednost i dimenzije same pošiljke. Zahvaljujući iskustvu iz 2014. godine, kada smo džezvu uspješno otpremili na Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Rio de Janiero, cargo-partner je postao njen pratilac na mnogim destinacijama širom svijeta”, izjavila je Elma Muharemagić, voditeljica odjela avionskog transporta kompanije cargo-partner Sarajevo.

Armin Hodžić, pomoćnik predsjednika Uprave AS Holdinga i voditelj odjela “New business“ na nivou grupacije izjavio je:

“Zahvaljujemo se našim partnerima iz kompanije cargo-partner Sarajevo, koji su nam i ovaj put pomogli u organizaciji transporta ‘Zlatne Džezve’. Našim domaćinima se jako svidjela naša kafa uz čuđenje da tako dobra kafa postoji u BiH. Naša Džezva je, kao i svugdje do sada, izazvala veliku pažnju medija i pozitivne reakcije na društvenim mrežama”.

 

Izvor: Akta.ba

About Asmir Alić

Comments are closed.

Scroll To Top