Home / Nekategorisano / BiH: Mladi iz Kladuše izumili pametni privjesak koji čuva vaše podatke i zdravlje
BiH: Mladi iz Kladuše izumili pametni privjesak koji čuva vaše podatke i zdravlje

BiH: Mladi iz Kladuše izumili pametni privjesak koji čuva vaše podatke i zdravlje

kljuc memorijaGrupa mladih Kladušana osmislila je uređaj WiKey koji bi uskoro mogao zamijeniti tradicionalne USB stickove. Riječ je o privjesku za ključeve koji pruža mogućnost spremanja i do 128GB podataka te prenosa istih putem bežičnih mreža.

Ideja mladog tima iz Bosne i Hercegovine bi ubrzo mogla postati hit na svjetskom tržištu. Nosite sve svoje podatke, gdje god da idete i pristupite svojim fotografijama, dokumentima ili video zapisima u svakom trenu.

Sa integriranim senzorima pokreta, WiKey može pratiti vašu aktivnost tokom dana te prikazati koliko ste kalorija potrošili taj dan, pređeni put, prosječnu brzinu kretanja i još mnogo informacija.

Iza ovog izuma stoje dva mlada inovatora, Adel Miljković i Nandino Galijašević iz Velike Kladuše, studenti elektrotehnike koji su sa svojim timom kroz zadnja četiri mjeseca naporno radili na realizaciji ideje i pripremi same kapmanje.

Projekat je nastao kao ideja koja bi trebala olakšati i automatizirati mnoge današnje radnje, te je zbog toga u kratkom vremenu dobio pažnju i podršku šire publike.

Ukoliko želite da podržite njihov projekt, to možete uraditi putem crowdfunding platforme IndieGoGo.

D8AQkuC

radiosarajevo.ba

продвижение сайтов раскрутка интернет реклама

About Hadis Kurtović

Leave a Reply

Scroll To Top