Home / Lifestyle / Mladi / Beč: Mladi Tuzlak dobio nagradu za inovaciju
Beč: Mladi Tuzlak dobio nagradu za inovaciju

Beč: Mladi Tuzlak dobio nagradu za inovaciju

Devetnaestogodišnji Tuzlak Kajs Hadžić, osvojio je nagradu na konkursu za inovaciju „Innovationspreises 2016 der Egger-Getränkegruppe“ u austrijskom Beču.

Na ovom konkursu koji je raspisao Austrijski koncern pića “Radlberger Getränke GmbH & Co OG/Privatbrauerei Fritz Egger GmbH & Co KG” osvojio je drugo mjesto sa svojim konceptom.

-Uslovi su bili precizni. Inovacija se morala odnositi na jednan od sljedećih aspekata: inovativna ambalaža, novi način zasladivanja ili novi okus. Morala je biti izvodljiva i rentabilna, ne smije kršiti ljudska prava i mora biti moralno ispravna-kaže za Bportal mladi Hadžić.

On je prvobitnu ideje predstavio organizatorima ovog takmičenja, a ubrzo je dobio potvrdan odgovor, riječi hvale i preporuku da dostvi svoj projekat.

-Nakon toga su uslijedile 2-3 sedmice rada. Prvobitno pisanje koncepta, razrada same ideje, proširivanje, savjetovanje sa relevantnim osobama na tom polju (distributerima pića, osobama iz fitness industrije – jer je ideja imala inspiraciju i svoje korijene u istoj). Prve faze su bile relativno jednostavne, grubi tekst je bio završen te je uslijedilo dorađivanje sitnica i pojedinosti. Sam koncept (pod nazivom Hydration Plus+) je predlagao inovativno skaliranje ambalaže. Preciznije detalje ne smijem diskutovati u svrhu zaštite svoje ideje i narebni naloženih od strane kompanije-kaže Kajs.

Njegov ideja zauzela je drugo mjesto na konkursu. Svečana ceremonija dodjele nagrade biti će obavljena u Beču 6. oktobra, a to će biti prilika za detaljnije upoznavanje projekta nagrađenih autor, te njihovo upoznavanje sa predstavnicima kompanije koja je i raspisala konkurs.

Kajs Hadžić rođen je u Tuzli. Na Univerzitetu u Tuzli upisao je Tehnološki Fakultet, odsjek Prehrambena tehnologija, a nakon toga krenuo je ka realizaciji svog narednog cilja, upisivanja studija nutricionizma u Beču.

-Ispunio sam sve uslove za studij i uspješno postao redovan student nutricionizma u Beču. U sklopu svoje prve godine studija sam dao uslov za dalje studiranje i krunisao akademsku godinu sa ovom nagradom-kaže nam Hadžić.

(Bportal.ba)

About Asmir Alić

Comments are closed.

Scroll To Top